Historia

Alkunsa Rysky sai, kun kymmenkunta ylivieskalaista maatalouskoneliikettä piti yhteisen markkinapäivän keskitalven hiljaisen kauppatilanteen piristämiseksi. Suomalaisen Maaseudun järjestämässä ideointipalaverissa olivat mukana Valtran, Turun Konekeskuksen ja NHK-Keskuksen edustajat. Kun ajatusta kerrottiin laajemmalle porukalle, niin Hankkija, Vianor, Vieskan Konetarvike, Haka-Traktori, Kortteen Konepaja ja K-Maatalous olivat heti innolla mukana kokeilemassa uutta markkinakonseptia.

Kymmenessä vuodessa Rysky on osoittanut tarpeellisuutensa. Alkuperäiset koneliikkeet ovat luonnollisesti yhä edelleen aktiivisesti mukana tapahtumassa. Vuosien saatossa mukaan on tullut mittava määrä muitakin paikallisia yrityksiä ja näytteilleasettajia ympäri Suomen.

 

Rysky tekee hyvää

Rysky arpajaiset ovat mukana tapahtumassa nyt jo viidennen kerran. Arpajaisten järjestäjä Ylivieskan Kuula päätti lahjoittaa hyväntekeväisyyteen sen summan, minkä arvosta Ylivieskalaiset yritykset lahjoittavat palkintoja arpajaisiin. Arvokkaat pääpalkinnot ovat tuoneet tapahtumalle paljon huomiota ja samalla neljässä vuodessa arpajaiset ovat tuottaneet jo 14 500€ hyväntekeväisyyteen.