Kävijöille

Rysky-päivät korvataan Rysky-seminaarilla

 

Valtiovalta antoi tänään suosituksen, että yli 500 henkilön kokoontumisia ei järjestetä ennen toukokuun loppua, jotta koronaviruksen leviäminen saadaan rajattua. Käytännössä tämä suositus on määräys, joka tulee voimaan todennäköisesti perjantaina AVI:en kautta.

 

Rysky-päiviä ei tämän takia pystytä käytännössä järjestämään entisessä muodossaan tänä vuonna. Sen sijaan järjestämme perjantaina 27.3. Ylivieskassa paneelikeskustelun, jossa käsitellään kotimaisen ruoantuotannon tärkeyttä. Tarkka kellonaika ilmoitetaan lähempänä. Lähetys striimataan suorana Maaseudun Tulevaisuuden nettisivulla. Keskustelua vetää MT:n päätoimittaja Jouni Kemppainen ja keskustelemassa on alan asiantuntijoita.

 

Tapahtuman järjestäjiin kuuluva Suomalainen Maaseutu haluaa olla mukana kantamassa vastuuta kotimaisen ruoantuotannon ja sen sidosryhmien kanssa. Teemme siis 23.3. ilmestyvästä maaliskuun SM:stä kovan lukupaketin, jossa on esillä maanviljelyn tuoreimpia tekniikoita ja menetelmiä. Lisäksi käsitellään mm. biokaasun hyödyntämistä maatiloilla, kevään kylvötöitä, ajankohtaisia metsäasioita sekä maatalouden rakentamista. SM jaetaan normaalia huomattavasti laajemmalla levikillä, lisättynä ns. metsänomistajajakelulla, jolloin SM tulee noin 100 000 talouteen.

 

”Nyt on tärkeää, ettei päästetä talouden, kaupankäynnin ja yhteiskunnan rattaita pysähtymään! Vaikka isoja tapahtumia ei saa järjestää, kannattaa markkinointiin ja kaupankäyntiin panostaa nyt entistäkin enemmän”, painottaa SM:n Jussi Korkia-aho.

 

Jo lähetetyt Rysky-ilmoitusaineistot kannattaa päivittää tähän numeroon sopivaksi, aineistopäivä on tiistai 17.3.

 

Ylivieskan Kuulan organisoima Rysky-arvonta järjestetään normaalisti. Arpoja voi ostaa ylivieskalaisista koneliikkeistä 27.3.-26.9.2020. Lisäksi arpoja on tarjolla kesän maa- ja metsätalousalan tapahtumissa.

 

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä Suomalaisen Maaseudun väkeen puhelimella tai sähköpostilla.

Jussi Korkia-aho 0400-580121, jussi.korkia-aho@mt.fi

Liisa Haapala 0400-316784, liisa.haapala@suomalainenmaaseutu.fi

Päivi Jaakola 020-4133125, paivi.jaakola@suomalainenmaaseutu.fi

 

Arpajaisista antaa lisätietoja Ylivieskan Kuulan Väinö Haapakoski 040-5149206

 

 

Ryskypäiville on helppo tulla omalla autolla.

Parkkitilaa riittää ja siitä pitää huolen ammattitaitoiset liikenteen ohjaajat.